Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

IT-vejledning: Opret en privat Gmail-konto til Google Play

Sådan oprettes en privat Gmail-konto til Google Play butik på Chromebooks

 

Google Play butik kan desværre ikke aktiveres for Glind-domænet, som er skolens Google Education domæne, men hvis man opretter en privat Gmail konto, kan man tilføje denne bruger til sin chromebook og derved få adgang til Google Play butik dér.

Da denne Gmail-bruger er privat, er det ikke skolens ansvar, og vi kan ikke hjælpe med at nulstille eller genfinde mistede koder, så man skal selv notere sig sine oplysninger ved oprettelse. Ligeledes er det, der foregår på en privat Gmail konto ikke skolens ansvar.

 

Således kan det gøres:

 

1. Opret en standard google-konto for barnet via dette link:

https://accounts.google.com/SignUp?hl=da

 

 

Google kontooprettelse 1

  

Mit råd er at lave en konto baseret på unilogin'et. Således f.eks. på mit unilogin: jako0643@gmail.com og min tilhørende google-kode.

I skal naturligvis benytte jeres BARNS UNILOGIN.

 

Benyt korrekte oplysninger af hensyn til mulighed for evt. senere gendannelse af konto, hvis den låses eller noget går galt. Således kan I huske de korrekte svar, men overvej kraftigt at "lyve" dit barn til at være 13 år nu (under fødeår), da der ellers opstår en lang række begrænsninger på Play butikken, som gør at børnene ikke selv kan hente apps dér.

 

Google er en amerikansk virksomhed, og der er mange begrænsninger på apps for børn under 13 år, også begrænsninger vi ikke kan forstå i en dansk kontekst.

 

Google kontooprettelse 2

 

 

Under telefonnummer skal du angive dit eller barnets mobilnummer, så I kan bekræfte kontoen og evt. nulstille kode efter behov. Ved Mailadresse til gendannelse anbefales at bruge en privat mailadresse fremfor barnets glind-mail, idet jeres barn kunne skifte skole og derved miste sin glind-mail.

 

2. Når Google-kontoen er oprettet, og man noterer NATURLIGVIS sine oplysninger, så man kan genfinde dem, skal man logge ud af chromebook'en og vælge Opret ny bruger ved login.

 

3. Log nu ind med den nyligt oprettede googlekonto, hvor f.eks. jeg ville logge ind med jako0643@gmail.com som brugerid og så min tilhørende kode. Nu burde Google Play butik blive tilgængelig, og dit barn kan f.eks. hente Roblox på Google Play, blot for at tage et eksempel.

 

Ved første login skal man forvente, at der går 5-10 minutter, inden alle Google Play tjenester er installerede.

På Google Play butik er der ca. 3 mio. apps, men husk at mange af disse er optimerede til telefoner og nogle måske mest til tablets. Dog kan en Chromebook køre det meste ganske fint.

 

V.h. Jakob, it-vejleder

Rev. oktober 2021